Jdi na obsah Jdi na menu

SNÍDANĚ S OVESNOU KAŠÍ

19. 1. 2017

Máte rádi ovesnou kaši? Je lepší, když ovesné vločky před vařením necháte nějakou dobu namočené ve studené tekutině, zbavíte je tak škrobovité příchuti. Proto vločky večer namočím do osolené vody a ráno už jen uvařím kaši, kterou ochutím sezónním ovocem, máslem a mírně přisladím. To je už na každém z vás, čemu dáte přednost. Tentokrát jsem uvařenou kaši dochutila mandlovým máslem od šufánka, carobem, mandlemi a medem. Sacharidy v ovesných vločkách jsou poměrně složité, takže tělu bude trvat celé dopoledne, než je rozloží na jednoduché cukry, a ty pak dodají energii po mnoho hodin bez pocitu hladu.

Suroviny

  • vločky ovesné 1 šálek
  • voda nebo jakékoli mléko 2 šálky (podle potřeby, jak máte rádi hustou kaši)
  • mandlové máslo 3 ČL
  • med nebo jiné sladidlo 2 ČL
  • carob 2 PL
  • sůl himalájská

Postup

Namočené vločky uvařím ve vodě, přimíchám mandlové máslo, carob, osladím a přidám ovoce. Je to rychlejší než si namazat rohlík s máslem! 

maxresdefault.jpg